Az ételfotók három fő típusa - Hotel & Food Photography

Az ételfotók három fő típusa

Terméktől, szolgáltatástól függetlenül óriási szerepe van a vizuális hatásoknak, így a fényképeknek egy sikeres promóció megvalósításában. Éppen ezért, az ételfotózásnál is fontos, hogy céljainkat szem előtt tartva, gondos tervezés után készítsük el a fényképeket, hogy az a célcsoportot vásárlásra ösztönözze, befolyásolja. Különösen igaz ez az olyan szolgáltatásokra, amiket szinte kivétel nélkül távolról vásárolnak meg, csak és kizárólag a látott képek alapján, ahogy teszik ezt a szállások foglalásánál vagy sok esetben az éttermek kiválasztásánál.

Az ételfotók típusainak közös jellemzője, hogy az érzelmekre, érzékszervekre hatnak, így emocionálisan befolyásolják a vásárlókat, ám nem mindegy, hogy milyen üzenetet kívánunk átadni, milyen érzést szeretnénk kelteni, mint ahogy az sem, hogy ki a célcsoport és milyen platformon próbáljuk őket elérni. A következőkben röviden bemutatjuk a promóciós ételfotók három fő funkcióját és típusát:

1. Esztétikai hatáskeltés, azaz így lesz mindig értékes tartalom a közösségi oldalakon

A képek célja, hogy a kellemes, esztétikus elemek megjelenítésével hívja fel a figyelmet az ételekre. Az étel van alapvetően a középpontban, de a teríték, elrendezés és a környezet igazodik a trendekhez. Sok esetben színekkel, fény-árnyék hatásokkal alakítjuk a kép által keltett hatást, aminek következtében az összkép lesz fontos. Ezek a típusú képek jellemzően a közösségi oldalakra készülnek, kiválóak a figyelemfelkeltésre és ahhoz, hogy mindig legyen megfelelő tartalom az instagram, facebook, vagy egyéb fiókjainkon. Egy fotózás alkalmával több havi képes tartalomnak megfelelő kép készül, így érdemes előre tervezni és elkészíteni a következő promóciókhoz, szezonális eseményekhez, ünnepekhez illő fotókat is.

2. Érzelmek keltése, avagy ezért fognak minket választani

Ezeknél a képeknél a legfontosabb a „storytelling”, hogy a vásárló a képek alapján beleképzelhesse magát az adott szituációba és igény keletkezzen benne arra, hogy ő is átélje a fotókon látott élményeket. Érezze úgy, mintha ott ülne, oda tudja magát képzelni az étterembe, szállodába, érezze, hogy ő is ilyen boldogan, romantikázva a párjával fogja elfogyasztani a vacsorát, vagy ugyanabban a csodálatos kertre néző teraszon fog pezsgőt inni a reggelihez, mint amit a képeken látott. Ennek érdekében, a fotókon nem csak az étel van a középpontban, hanem maga a környezet is, a megterített asztal, az étterem enteriőrje, a hangulatos fények. Kiválóan lehet tovább fokozni a hatást modelles fotózásokkal, aminek segítségével bemutathatjuk a boldog, elégedett vendégeket is.

3. Étvágygerjesztés, amikor csak az étel a fontos

Akár egy hotelről, akár egy önálló étteremről van szó, az egyes ételek kiemelése, részleteiben való megmutatása is szükséges, hiszen a vendégek számára a vendéglátás színvonala és az ínycsiklandó ételek kínálata is fontos döntési szempont lehet.

Amikor az ételfotózás célja az egyes ételek bemutatása, akkor a legtöbb esetben minél közelebbről, minél kevesebb figyelemelterelő dekorációs elemmel fényképezzük az ételeket. A megfelelő világítás beállítása, a jól komponált képek és a kiváló minőségű felvételek lehetővé teszik, hogy az ételek minden egyes részlete jól látható legyen, hogy a fogások még ínycsiklandóbbnak tűnjenek. A cél az, hogy a vendég meg akarja kóstolni az adott ételt és vásárlásra ösztönözze, így az effajta ételfotók megfelelőek az étlapokra, plakátokra, vagy szakácskönyvek illusztrálására is.

Ha Ön is szeretné, hogy a vendégek bizalmat szavazzanak Önnek a bemutatkozó képeik alapján, keressen minket bizalommal és kérjen árajánlatot ételfotózásra még ma!

 

Kapcsolat

 

 

 

Judit - 2020.04.26 21:23

Admin
Hotel and Food ételefotó instagram Hotel and Food enteriőr fotózás instagram Hotel and Food Photography instagram hotel fotózás instagram Hotel and Food hotel fotózás instagram étterem enteriőr fotózás